Bevallom, én sem szeretek gyógyszert szedni, orvosként is csak akkor javaslom, ha feltétlenül szükséges, és csak addig, ameddig feltétlenül szükséges… A testet, a lelket egységként tekintem, és vallom, hogy a különféle állapotokat, kórképeket csak úgy tudom hatékonyan gyógyítani, ha az egész emberre figyelek. Sok képzésen, továbbképzésen, tanfolyamon vettem részt, és sok lenyűgöző könyvet olvastam a gyermekek fejlődéslélektanáról, az izgalmas pszichoterápiás irányzatokról. Nagyon sokat tanultam a szülőktől és a gyermekektől munkám során, nem lehetek elég hálás ezért! Lássuk, cserébe mit tudok én nyújtani!

Szülő-csecsemő-, szülő-kisded konzultáció

Egy gyermek érkezése a családba sok örömmel, izgalommal jár. A szülést követő gyermekágyas időszak testileg-lelkileg nagyon megterhelő az anya számára. Tudjuk, hogy a szülővé válás megváltoztatja a párkapcsolatot, és felelevenítheti a szülők saját gyermekkori emlékeit, pszichésen fel nem dolgozott konfliktusait. A fel nem ismert anyai depresszió zavart okoz az anya-csecsemő kapcsolatban, emiatt a csecsemő érzelmi szabályozása zavart szenved.  Amikor azt tapasztalják a szülők, hogy csecsemőjük túl sokat sír, nyugtalan, nem alszik eleget, vagy nem gyarapszik kellőképpen, nem eszik, hamarosan orvoshoz fordulnak.  Nagyon sok csecsemő kap emiatt már pár hónapos kortól gyógyszereket, és választódik el a tápszer használat miatt, vagy szenved el komoly étrendbeli megszorításokat éveken át.  A szülő-csecsemő konzultáció és terápia során a szülői állapot feltárása segít abban, hogy a gyermek érzelmeinek megfelelő szülői szabályozása révén mindenki megelégedésére javuljon a helyzet.

Kisgyermekek terápiája

Kisgyermek korban a játék, rajzolás, bábozás, mozgás segít a feszültség levezetésében. Egyéni és kiscsoportos terápiát alkalmazok a kisgyermekeknél.

A viselkedésterápia során a nem kívánatos viselkedés visszaszorítása előzetes viselkedésdiagnosztika után, a szülők bevonásával történik.

Kognitív-viselkedésterápia 

9-10 éves kortól lehet alkalmazni a kognitív-viselkedésterápia módszereit a gyermek pszichés vezetése során. Enyhe és középsúlyos szorongás, depresszió esetén gyógyszer szedése nélkül segít a gyógyulásban. A gyermekek problémamegoldó gondolkodásmódot és kommunikációt, relaxációs módszereket tanulnak. Egyéni és kortárs csoportterápiára van lehetőség.

Szuper aktív csoport

Hiperaktivitás-figyelemzavar tünetcsoportban megfelelő kivizsgálást követően a gyermekek kiscsoportos viselkedésterápiás és mozgásterápiás foglalkozáson megtanulnak helyesebben viselkedni, önbecsülésük nő. A párhuzamos szülőcsoportban a szülők hatékony nevelési elemeket sajátítanak el, lehetőség van konkrét problémák megbeszélésére.

Egyéni konzultáció

Azoknak a szülőknek ajánlott, akik nem tudják motiválni a gyermeket a terápiában való részvételre, vagy gyermekük még három évesnél fiatalabb.

Szorongásoldó csoport

Javaslom a gyermekkori szorongás széles tartományában: általános szorongás, szociális szorongás, iskolafóbia, pánikrohamok, pszichoszomatikus betegségek / fej- és hasfájás/ egészségszorongás eseteiben. A gyermekek fel tudják ismerni a szorongás jeleit magukon és hatékony módszereket tanulnak a szorongás csökkentésére.

Asszertív tréning felnőtteknek

Stresszcsökkentő  technikák mellett nagyobb súlyt fektetünk a megfelelő érdekérvényesítési módszerek megtanulására.