• Koraszülött utógondozás: a mozgás, az értelmi fejlődés nyomonkövetése. Nemcsak a testi fejlődést, hanem speciális fejlődésneurológiai vizsgálat alapján a pszichomotoros fejlődést is nyomon követem, ha szükséges, más specialisták segítségét javaslom a megfelelő időben. Érdemes a kórházból való távozást követően időpontot kérni, ha az újszülött beteg volt, vagy valamilyen utóbetegségre lehet számítani.
  • Az időre született újszülötteknél előfordulhat oxigénhiányos állapot, sérülés, valamilyen fertőzés, illetve fejlődési rendellenesség, genetikai szindróma, vagy anyagcserezavar, melyek később is veszélyeztethetik a csecsemő fejlődését, ezt is nyomon kell követnünk, ha már erre újszülött korban fény derült.
  • Előfordul, hogy problémamentes újszülött kort követően, hetek, hónapok múlva tapasztalnak fejlődési késedelmet, vagy egyéb problémát, mely miatt szükségessé válik a fejlődésneurológiai állapotfelmérés és beavatkozás.
  • Azt tapasztalom, hogy a család mozgásterapeuták segítségét veszi igénybe először. Ez nem baj. Azt azonban ne feledjék el, hogy fontos a probléma okát időben feltárni! Azoknál a csecsemőknél, akik valamilyen mozgásterápiára, vagy fejlesztésre van szükség, fejlődésneurológiai vizsgálatot kell végezni!